Archív

Slavnostní vyhlášení SPAC bude 5.11.2016 v Žabni

Konec závodní sezóny je tady a my, už jen čekáme na závěrečné vyhlášení a předání cen. Skvělá kola ukončily sezónu na celkovém pátém místě je třeba vyzvednout hlavně výkony Petra Mitrengy (celkově 3 místo) a Zdenky Husičkové (celkově 5 místo), kteří do celkového pořadí přispěli nejvíce body.

Martin H.

Holická časovka družstev na 100 km.

Gratulace vítězům míři do Českého Těšína týmu Skvělá kola, který skvělým časem zvítězil o 3 sekundy před lonskými obhájci. Více na    http://www.v6-zavody.cz/vysledky-stovka

MEZI PLOTY 5.7.2016

Klasické kritérium, které je každoročně předzvěstí etapového závodu Velké ceny SPACu, se letos konalo v úterý na první sváteční den. Tento den se opravdu nakonec nesl ve sváteční týmové atmosféře, protože po neuvěřitelně vyčerpávajících 18 okruzích, jejichž profil je nahoru a dolů vybojoval Peťa Mitrenga úžasné 3.místo v kategorii “B” !!! Obrovské gratulace Peťo. Jelikož jsem byl svědkem tohoto klání, tak můžu říci, že i když Peťa celou dobu táhl sebou dvojici závodníků, tak přesto musel v cílovém finiši prokázat své kvality a odrazit špekulativní počínání závodníka z Kilpi týmu, který zázračně ožil. Podařilo se a odměna byla jasná-3.místo na bedně. No a já jsem k tomu přidal po 15 okruzích své 11. místo v kategorii “C” a to bylo vše.
Rád bych se pochlubil i dalšími výsledky a pokračoval dál, ale už není čím kamarádi moji. A stačilo tak málo, pouhý jeden výsledek a týmové bodování by bylo kompletní……….
Přeji všem týmovým kolegům pěkný den.
 
Martin S.

Skvělá kola dokazují svou dominanci

Opravdu štědrý víkend zaznamenali jezdci Skvělých kol a to v podání Chrudimského borce Václava Kulhánka, který sklízí ovoce z vysokohorského soustředění na Giru. Václav dojel druhý v poháru Železných hor a první v orientačním MTB závodu.

Skvělá kola zaznamenaly také úspěch na Vendryňském kotáru, kde dojel na druhém místě Viktor Hlawiczka a v kategorii mužů první o jednu sekundu před kapitánem dojel Petr Mitrenga.

Ovšem největší úspěch zaznamenal časovkář Vráťa Pietrzyk 3.místo na mistrovství SPAC.

Martin H.

Krnovská Sahara

dne 22.5.216 se odehrálo již 6 dějství silničního závodu „O cenu Krnova“ seriálu SPAC. Start byl tentokráte ve vlnách dle kategorií a čekala nás celkem slušná porce kilometrů, zvláště pak Peťu Mitrngu, který šlapal 102 kiláků . Na mě čekalo necelých 78 kilometrů a na Zdeňku 53 kilometrů. Velmi zdatným soupeřem nám bylo kromě slušně obsazené startovky i teplé počasí, kdy se nám teplota vyšplhala na 35°C. Prali jsme se také jak s lehkým nachlazením od Peti, tak i opět s pádem v mé kategorii, kdy to přede mnou lehlo a já musel dorážet v táhlém kopci čelo závodu. I přesto jsme bojovali jako lvi a měli jsme na paměti to, že musíme dojet do cíle všichni tři, pr otože záloha na body dnes nebyla žádná. A podařilo se. Zdeňka brala krásné 8.místo, Peťa se nemohl nechat zahanbit a bral také 8.místo (i když na to páté mohl mít) a já bral 16.
Pěkný závod, který svým profilem bolí je za námi a vzhůru do dalších.

Děkuji všem týmovým kamarádům, že jsme přivezli týmové body.

Martin S.

A je to tady

Na Memoriál Jana Ferdyna, který se koná v neděli 1.5. dorazí sprinterská hvězda z Chrudimi Václav Kulhánek, kategorie C.

Skvělá kola – sezóna 2016

Zima je za námi a Skvělá kola jsou po soustředění na Mallorce a v Podhajské, opět připravena útočit na přední pozice soutěže SPAC. Konečně se nám podařilo obsadit kategorii žen a to kvalitní závodnicí Zdeňkou Husičkovou. Dále budeme startovat v celkovém pořadí s Petrem Javorkem a v Čechách nás bude reprezentovat král sprintu Venca Kulhánek.

Lašská cyklistická liga 2015

Seriál pěti závodu Lašské ligy byl zakončen závodem okolo Hukvald, kde jsme uspěli v týmové časovce. Velká gratulace patři našemu letos nejúspěšnějšímu jezdci Lukáši Byrtusovi, který v seriálu obsadil celkově 2 místo za Romanem Galatíkem z CK Frenštát.

Cyklokrosová sezóna zahájena a Skvělá kola u toho. 3.10.2015

Slovenský pohár v Rakové se neobešel bez účasti dvou reprezentantů Skvělých kol a to v podání Petra Majtnera (bývalý motokrosový závodník) 1.místo v kategorii nad 40 let a Martina Hlawiczky 3.místo v kategorii do 40 let.

Mistrovství republiky S.A.C. ČR 18-19.2015

Etapový závod Velká cena SPACu 2015, ještě v našich myslích stále rezonovala a byla předzvěstí toho, co nás čeká 18.7.-19.7.2015 v podobě mistrovství republiky ČR amatérských cyklistů. Onen závodní republikový víkend, byl skoro jako přes kopírák. Tušili jsme, že to jednoduché nebude, ale že si až tak sáhneme ze silami na hranici svých možností, tak to jsme nečekali. Extrémně teplé počasí, které jsme zažili už při etapáku, bylo na pořadu i tento republikový víkend. V sobotu 18.7.2015, se konala v Nošovicích časovka jednotlivců a 19.7.2015 pak silniční závod s pověstným a nám dobře známým cílem na Lysé hoře ve výšce 1324 m.n.m. Tento republikový víkend se nesl opravdu v týmovém duchu a poděkování patří všem, kteří se ho zúčastnili. A přece si neodpustím, abych nevyzdvihl jeden příklad za všechny, kdy Peťovi Mitrengovi při silničním závodě sklouzlo celé kolo do příkopy a ocitnul se ve velmi složité situaci. Mnozí jiní by to vzdali, ale Peťa více jak čtvrt hodiny dřel sám na větru, aby nakonec dorazil vzdalující se balík a když ho dojel, tak ho nečekalo nic jiného než výjezd na Lysou horu. A víte proč to nevzdal, protože Paťa je členem elitního týmu skvelakola.cz a v tomto týmu se nic jen tak nevzdává a bojuje se do poslední kapky potu tvrdě a čestně. Chci osobně poděkovat Lukáškovi Byrtusovi za krásné 5. a 9.místo, Peťovi Mitrengovi za -16. a 23.místo, Vráťovi Pietrzykovi za 7.místo, Martinovi Hlawiczkovi za 15. a 27.místo, Norbiskovi Boszczykovi za 31. a 26.místo, Peťovi Majtnerovi za 21. a 46.místo a já jsem obsadil 38.místo v závodě.

Kluci nevím proč, ale nějak se už těším na další závody…………….a co Vy ?

Martin Schnerch

Velká cena SPAC 5-6.2015

Skvělá kola má za sebou úspěšný, tří-etapový závod s cílem na Lysé hoře. Jako obvykle nejlépe se umístili: Lukáš Byrtus – celkově 4.místo a Petr Mitrenga – celkově 5.místo. Dále náš tým reprezentovali: Norbert Boszczyk-8.místo, Martin Hlawiczka-13místo, Martin Schnerch-14.místo a Petr Majtner, který bohužel musel odstoupit.

Velké díky patří organizátorům, kteří perfektně tento náročný tří-etapový závod zvládli a my si mohli parádně zazávodit.

M.H.

Lukáš Byrtus dobývá Slezský pohár.

Skvělá kola díky Lukášovi se můžou pochlubit také třetím místem z časovky na Bahenec a druhým místem z ceny Continentálu Frenštát pod Radhoštěm. Momentální umístění v tabulce družstev není jen jeho zásluha, ale nutno pochválit výkony celého týmu.

Přejeme brzké uzdravení a návrat našemu Martinovi Schnerchovi, který utrpěl pád při velké ceně Lašska a momentálně se zotavuje.

M.H.

Časovka Morávka + Vendryně 7.6.2015

Zlato je žlutomodré a jednička jenom jedna……………

myslím si, že všichni dobře víme co to znamená klucí…………..Opravdu skvělá neděle, tak jako náš skvělý tým !!! Po smolném začátku sezóny se Lukáš nezlomil, ba naopak vytrval a odměna se dostavila v podobě zlata na nedělní časovce jednotlivců ArcelorMittal. Našemu benjamínkovi všichni kluci gratulují a moc mu to přejeme, pěkná práce. Neděle byla ve znamení tropických teplot, ale náš tým nastoupil, kromě drobných absencí téměř kompletní. Začalo se startovat od 10:00 hod. podle kategorií a kromě kategorie “E” jsme měli ve všech zastoupení. S přibývajícím časem se teplota se vyšplhala ke 34°C, ale nikoho z nás to nezlomilo. Trasa byla vlnitá a vesměs do kopečka, takže se dalo předpokládat komu to bude sedět. Jediné mínus byla díky krásnému počasí “hustá” doprava, která svým způsobem komplikovala naše výkony. Ale i s tím jsme si museli bohužel poradit, což se nakonec odrazilo ve velmi krásných výsledcích !!! Určitě nelze opomenout výsledky dalších členů: Vráti, který dojel na úžasném 4.místě v kategorii “B”, Peťi, který opět nezklamal a potvrzuje vzrůstající formu 6.místem, Martina-kapitána 9.místo, Peťi Majtnera, který v nabité konkurenci kategorie “C” bral 14.místo a Norberta, který při svém druhém vstupu do sezóny vybojoval velmi pěkné 16.místo. A to nebyla ještě celá neděle, kamarádi !!!

V druhé polovině neděle si Peťa Mitrenga na závodě Vendryňský Kotár dojel pro 2.místo, Martin Hlawiczka pro 3. místo a jeho syneček Viki Hlawiczka pro 2.místo !!! V nabité konkurenci bezmála 160 závodníků to jsou naprosto skvělé úspěchy !

Kluci, myslím si, že jsme si to už všichni uvědomili, že když potáhneme letošní sezónu všichni za jeden provaz na jehož konci je společný cíl, tak bychom mohli v těch týmech něco dokázat! Já osobně bych si to moc přál.

A proto jeden za všechny, všichni za jednoho.

Martin Schnerch

Hora sv. Anny – Polsko 30.5.2015

po opět “trošku” propršeném a chladném týdnu náš tým letos podruhé v řadě vyrazil v rámci seriálu SPAC do Polska, konkrétně nějakých 130 km do vnitrozemí  do města Leśnica. Počasí se umoudřilo a tak nás čekalo teplé slunečné počasí, které se až po závodě pokazilo. Poláci to opět měli připravené na jedničku, klobouk dolů. Cesty uzavřené, na křižovatkách a na výpadovkách, prostě všude stáli hasiči a policajti. Možná bychom se mohli od nich ještě něco přiučit.Peloton se po startu natáhl a po prvním kole se začal trhat. Kopce, dlouhé sjezdy a krátké brdky prostě udělaly své. Do cíle to pak dojíždělo již řádně roztrhané a hodně dlouho! Závod to nebyl zrovna jednoduchý a myslím si, že “bolel” více než ten první, vždyť sklon v některých pasážích byl až 11%. Jediná výtka by mohla býti ta, že se nezvonilo do posledního kola. Nejlépe si vedl Lukáš, který skončil na 5.místě, pak Peťa-14.místo, Norbert na 23.místě a já na 34.místě. v kategoriích. Opět jsme všichni makali jako draci a všichni si zasloužíme pochvalu. Odměnou nám pak určitě bude pohled do týmového bodávání a že jsme se taky trošku opálili. Pěknou neděli všem……

Martin Schnerch

Bohumínská časovka 17.5.2015

Po všech stránkách krásném a vydařeném sobotním závodě jsme v neděli nastoupili na Bohumínskou časovku. Bohužel, nevím co mám napsat, protože tento závod byl naprosto studenou sprchou. Všichni se ptali kde je to či ono apod. Při prezentaci např. mé jméno vůbec nefiguroval na startovce a jako vrchol bylo, že paní rozhodčí byla nucena stopnout závod, protože ji nebyly údajně dodány kompletní startovní listiny s časy. Takže cca. po 40 minutách v zimě a větru se pro zbytek závodníků, kteří se připravovali na daný čas restartoval závod. Celý náš manšaft který byl přihlášen ale proťal cílovou pásku, ale v jakém pořadí a kolik bodů pro tým to znamenalo , tak na to si budeme muset počkat-jestli vůbec. Ale určitě si spravíme chuť v Krnově, takže jedeme dál……..

Martin Schnerch

Ustroň 16.5.2015

Je chladná sobota 16.5.2015 a náš tým poprvé v historii SPACu vyjíždí za hranice k polským sousedům do Ustruně, aby jsme nasáli atmosféru zahraničních závodů a abychom samozřejmě přivezli týmové body. Za odbíjení 10 hodiny na věži kostela jsme se dali do pohybu z města ven, přes úzkou cyklostezku a pak do prvních celkem strmých kopců. V těch jsme absolvovali 2 kola (ale 3x po pavé) a pak přejezd do dalších 5 kol, které byli nahoru a dolů. Z těch jsme vyjeli zpět na začátek závodu a začali stoupat údajně 7km na vrchol Równica (cca.767m). Na vrchol jsme dojeli v následujícím pořadí Petr Mitrenga-13.místo v kategorii, Lukáš Byrtus-17.místo v kategorii, Luboš Konderla-1.míst o v kategorii, Martin Schnerch-26.místo v kategorii, Petr Veselý-8.místo v kategorii a Zdeněk Mrakvia-14.místo v kategorii. A závěrem? Pěkný, těžký (ale „jetelný“), organizačně na 1 zmáknutý, slunečný, špekulativní ze strany sousedů a divácky atraktivní závod. A opět chci všechny pochválit a smeknout, protože jsme to v tom polsku rvali neskutečně !!! A mladý Luboš Konderla si zaslouží sólo pochvalu za to suprovní 1.místo-GRATULUJEME !!! A body jsme opět urvali a to velmi krásné !!!! Díky kluci.

Martin Schnerch

Časovka družstev – Bohumín 3.5.2015

Již druhým rokem na nás dnes čekala populární časovka družstev, která se stává doslova a do písmene taktickou hrou. Letos se konala na bohumínsko-lutyňském okruhu o celkové délce 21,3 km. Počasí opět velmi krásné-teplé a hlavně naprosto suchý povrch. Pro tento závod jsme sestavili dvě družstva, první jako vlajkovou loď a druhé záložní pro případ potopení prvního družstva a pro ty, kteří chtěli kvalitně potrénovat. První družstvo ve složení Martin Hlawiczka, Petr Mitrenga, Lukáš Byrtus, Petr Majtner vyrazili na trať v 9:02 hod. a o 30:09 min. později proťali cílovou pásku. Tímto časem si vyjeli krásné 9.místo celkově a opět se zařadili do elitní desítky. Druhé družstvo ve složení Martin Schnerch, Norbert Boszcyk, Luboš Konderla odstartovalo v 9:51 hod. po 32:23 min. strávených na trase proťali cílovou pásku na 20 místě. Nastavená taktika tak vyšla, takže dnešní závod si můžeme směle odškrtnout. Obě družstva dnes makali na 100 % jako naše kolečka na dresech a všem tím patří veliký dík, že se podíleli na týmových bodech. V součtech týmového bodování jsme skončili na velmi krásném 3.místě ! Za 14 dní se vrhneme na poláky a urveme body i jim ……..

video: https://www.youtube.com/watch?v=BensSR783pI

Martin Schnerch

Olšovské okruhy 26.4.2015

Závod, který nikdo z nás z týmu ještě nejel a snad jsme jen tušili co nás čeká. Počasí oproti včerejšku horší, dokonce nám dvakrát v závodě zapršelo. Ve 12:45 hod. naše včerejší “vyždímané” trio opět stálo na startu posíleno o našeho kapitána sice nemocného, ale zcela jistě posila o tom žádná. Padl startovní výstřel a my se dali do pohybu. Kategorie A+B+C+Ž a junioři M jsme se vydali bojovat na zvlněnou trať, kde dnešní prim hrál jednoznačně vítr. Kdo přejel brdky, které mimo jiné bolely a ztratil kontakt ze skupinou, tak se už nedotáhl a byl odsouzen k děsivému sólu. Všichni čtyři jsme se dlouhou dobu drželi v první skupině, která se před koncem roztrhala. Pár závodníků nám odskočilo a už jsme je nesjeli. Po jedenácti okruzích jela kategorie C do cíle kde se musela prodírat mezi jinými kategoriemi, v níž si Martin Schnerch vyjel pěkné 9.místo. Kategorie A+B pokračovala dále a zbytek týmu si v ní vedl excelentně. Ve čtrnáctém kole kluci zabrali a proťali cílovou pásku ve vynikajícím pořadí, Lukáš Byrtus v kategorii A velmi povedené 16.místo, v kategorii B pak luxusní místa Petr Mitrenga 5.místo a Martin Hlawiczka 6.místo. Takže rány jsme si ze včerejška zhojily několika násobným umístěním v elitní desítce a to je pro tým paráda. Tak pánové opět za týden v Bohumíně.

Martin Schnerch

Cena Trispolu 25.4.2015

Ozubená kola skvělých kol se pro letošní sezónu konečně roztočila a to v sobotu 25.4.2015 v podobě jarní klasiky pod názvem Cena Trispolu. Již několik sezón po sobě nás vždy přivítá více než jarní naprosto slunečné a teplé počasí. Když přijíždíte ráno na místo startu přes Světlou Horu, naskytne se Vám úchvatná scenérie zasněžených vrcholků hor s dominantou Pradědu. Ve 12:00 hodin naše trio vystartovalo bojovat o body. Bohužel musíme říci, že závodní tempo tohoto závodu udávali profesionální cyklisti, takže pole se totálně roztrhalo a my si šáhli na dno svých sil. Nejlépe z nás dojel Per Mitrenga na 12.místě v kategorii B, Lukáš Byrtus bohužel “oholil” přední kolo při druhém nájezdu na Andělskou horu a závod tak pro něj skončil a Martin Schnerch v kategorii “C” skončil na 25.místě. V cíli jsme si dali sodovku a fičeli zhojit rány na další nedělní závod. Kluci byli jsme se jako lvi, díky.

Martin Schnerch

Bolatická třicítka 11.5.2015

Kdo jiný a kdy jindy než kapitán a jeho zástupce se opět sešli jako každoročně 11.4.2015 na více než známe Bolatické 30. Naprosto luxusní počasí, teplota 20 stupňů, 500 účastníků závodu a poměrně proschlá a rychlá trať, která nenechá nikoho vydechnout. Tak to byly letošní Bolatice, které nás opět svou velikostí nezklamaly. Kapitán týmu Martin Hlawiczka si z vyjetého koridoru pro sto nejlepších účastníků loňského roku vyjel ve své kategorii M3 mezi elitními “bajkery” parádní 17. místo a jeho zástupce Martin Schnerch, který startoval z koridoru pro ostatní cyklisty si vyjel rovněž velmi slušné 16. místo v kategorii M4. Nezbývá mi kamarádi a přátelé říci na závěr nic jiného, než že cyklistická sezóna na kterou jsme celou zimu čekali je tady a vypadá to, že je velmi slušně “našlapaná”. Zdravíme Bolatice a určitě zase za rok, sportu zdar.

Martin Schnerch

Mallorca 2015

Náš tým ve složení Vratislav Pietrzyk, Petr Mitrenga, David Szlauer a Martin Hlawiczka se opět zúčastnili tréninkového kempu na Mallorce. Všichni kvalitně natrénovali a vzorně reprezentovali náš tým, na který jen tak na Baleárských ostrovech nezapomenou.

Martin Hlawiczka

Slavnostní vyhlášení SPAC bude 5.11.2016 v Žabni

Konec závodní sezóny je tady a my, už jen čekáme na závěrečné vyhlášení a předání cen. Skvělá kola ukončily sezónu na celkovém pátém místě je třeba vyzvednout hlavně výkony Petra Mitrengy (celkově 3 místo) a Zdenky Husičkové (celkově 5 místo), kteří do celkového pořadí přispěli nejvíce body.

Martin H.

Holická časovka družstev na 100 km.

Gratulace vítězům míři do Českého Těšína týmu Skvělá kola, který skvělým časem zvítězil o 3 sekundy před lonskými obhájci. Více na    http://www.v6-zavody.cz/vysledky-stovka

MEZI PLOTY 5.7.2016

Klasické kritérium, které je každoročně předzvěstí etapového závodu Velké ceny SPACu, se letos konalo v úterý na první sváteční den. Tento den se opravdu nakonec nesl ve sváteční týmové atmosféře, protože po neuvěřitelně vyčerpávajících 18 okruzích, jejichž profil je nahoru a dolů vybojoval Peťa Mitrenga úžasné 3.místo v kategorii “B” !!! Obrovské gratulace Peťo. Jelikož jsem byl svědkem tohoto klání, tak můžu říci, že i když Peťa celou dobu táhl sebou dvojici závodníků, tak přesto musel v cílovém finiši prokázat své kvality a odrazit špekulativní počínání závodníka z Kilpi týmu, který zázračně ožil. Podařilo se a odměna byla jasná-3.místo na bedně. No a já jsem k tomu přidal po 15 okruzích své 11. místo v kategorii “C” a to bylo vše.
Rád bych se pochlubil i dalšími výsledky a pokračoval dál, ale už není čím kamarádi moji. A stačilo tak málo, pouhý jeden výsledek a týmové bodování by bylo kompletní……….
Přeji všem týmovým kolegům pěkný den.
 
Martin S.

Skvělá kola dokazují svou dominanci

Opravdu štědrý víkend zaznamenali jezdci Skvělých kol a to v podání Chrudimského borce Václava Kulhánka, který sklízí ovoce z vysokohorského soustředění na Giru. Václav dojel druhý v poháru Železných hor a první v orientačním MTB závodu.

Skvělá kola zaznamenaly také úspěch na Vendryňském kotáru, kde dojel na druhém místě Viktor Hlawiczka a v kategorii mužů první o jednu sekundu před kapitánem dojel Petr Mitrenga.

Ovšem největší úspěch zaznamenal časovkář Vráťa Pietrzyk 3.místo na mistrovství SPAC.

Martin H.

Krnovská Sahara

dne 22.5.216 se odehrálo již 6 dějství silničního závodu „O cenu Krnova“ seriálu SPAC. Start byl tentokráte ve vlnách dle kategorií a čekala nás celkem slušná porce kilometrů, zvláště pak Peťu Mitrngu, který šlapal 102 kiláků . Na mě čekalo necelých 78 kilometrů a na Zdeňku 53 kilometrů. Velmi zdatným soupeřem nám bylo kromě slušně obsazené startovky i teplé počasí, kdy se nám teplota vyšplhala na 35°C. Prali jsme se také jak s lehkým nachlazením od Peti, tak i opět s pádem v mé kategorii, kdy to přede mnou lehlo a já musel dorážet v táhlém kopci čelo závodu. I přesto jsme bojovali jako lvi a měli jsme na paměti to, že musíme dojet do cíle všichni tři, pr otože záloha na body dnes nebyla žádná. A podařilo se. Zdeňka brala krásné 8.místo, Peťa se nemohl nechat zahanbit a bral také 8.místo (i když na to páté mohl mít) a já bral 16.
Pěkný závod, který svým profilem bolí je za námi a vzhůru do dalších.

Děkuji všem týmovým kamarádům, že jsme přivezli týmové body.

Martin S.

A je to tady

Na Memoriál Jana Ferdyna, který se koná v neděli 1.5. dorazí sprinterská hvězda z Chrudimi Václav Kulhánek, kategorie C.

Skvělá kola – sezóna 2016

Zima je za námi a Skvělá kola jsou po soustředění na Mallorce a v Podhajské, opět připravena útočit na přední pozice soutěže SPAC. Konečně se nám podařilo obsadit kategorii žen a to kvalitní závodnicí Zdeňkou Husičkovou. Dále budeme startovat v celkovém pořadí s Petrem Javorkem a v Čechách nás bude reprezentovat král sprintu Venca Kulhánek.

Lašská cyklistická liga 2015

Seriál pěti závodu Lašské ligy byl zakončen závodem okolo Hukvald, kde jsme uspěli v týmové časovce. Velká gratulace patři našemu letos nejúspěšnějšímu jezdci Lukáši Byrtusovi, který v seriálu obsadil celkově 2 místo za Romanem Galatíkem z CK Frenštát.

Cyklokrosová sezóna zahájena a Skvělá kola u toho. 3.10.2015

Slovenský pohár v Rakové se neobešel bez účasti dvou reprezentantů Skvělých kol a to v podání Petra Majtnera (bývalý motokrosový závodník) 1.místo v kategorii nad 40 let a Martina Hlawiczky 3.místo v kategorii do 40 let.

Mistrovství republiky S.A.C. ČR 18-19.2015

Etapový závod Velká cena SPACu 2015, ještě v našich myslích stále rezonovala a byla předzvěstí toho, co nás čeká 18.7.-19.7.2015 v podobě mistrovství republiky ČR amatérských cyklistů. Onen závodní republikový víkend, byl skoro jako přes kopírák. Tušili jsme, že to jednoduché nebude, ale že si až tak sáhneme ze silami na hranici svých možností, tak to jsme nečekali. Extrémně teplé počasí, které jsme zažili už při etapáku, bylo na pořadu i tento republikový víkend. V sobotu 18.7.2015, se konala v Nošovicích časovka jednotlivců a 19.7.2015 pak silniční závod s pověstným a nám dobře známým cílem na Lysé hoře ve výšce 1324 m.n.m. Tento republikový víkend se nesl opravdu v týmovém duchu a poděkování patří všem, kteří se ho zúčastnili. A přece si neodpustím, abych nevyzdvihl jeden příklad za všechny, kdy Peťovi Mitrengovi při silničním závodě sklouzlo celé kolo do příkopy a ocitnul se ve velmi složité situaci. Mnozí jiní by to vzdali, ale Peťa více jak čtvrt hodiny dřel sám na větru, aby nakonec dorazil vzdalující se balík a když ho dojel, tak ho nečekalo nic jiného než výjezd na Lysou horu. A víte proč to nevzdal, protože Paťa je členem elitního týmu skvelakola.cz a v tomto týmu se nic jen tak nevzdává a bojuje se do poslední kapky potu tvrdě a čestně. Chci osobně poděkovat Lukáškovi Byrtusovi za krásné 5. a 9.místo, Peťovi Mitrengovi za -16. a 23.místo, Vráťovi Pietrzykovi za 7.místo, Martinovi Hlawiczkovi za 15. a 27.místo, Norbiskovi Boszczykovi za 31. a 26.místo, Peťovi Majtnerovi za 21. a 46.místo a já jsem obsadil 38.místo v závodě.

Kluci nevím proč, ale nějak se už těším na další závody…………….a co Vy ?

Martin Schnerch

Velká cena SPAC 5-6.2015

Skvělá kola má za sebou úspěšný, tří-etapový závod s cílem na Lysé hoře. Jako obvykle nejlépe se umístili: Lukáš Byrtus – celkově 4.místo a Petr Mitrenga – celkově 5.místo. Dále náš tým reprezentovali: Norbert Boszczyk-8.místo, Martin Hlawiczka-13místo, Martin Schnerch-14.místo a Petr Majtner, který bohužel musel odstoupit.

Velké díky patří organizátorům, kteří perfektně tento náročný tří-etapový závod zvládli a my si mohli parádně zazávodit.

M.H.

Lukáš Byrtus dobývá Slezský pohár.

Skvělá kola díky Lukášovi se můžou pochlubit také třetím místem z časovky na Bahenec a druhým místem z ceny Continentálu Frenštát pod Radhoštěm. Momentální umístění v tabulce družstev není jen jeho zásluha, ale nutno pochválit výkony celého týmu.

Přejeme brzké uzdravení a návrat našemu Martinovi Schnerchovi, který utrpěl pád při velké ceně Lašska a momentálně se zotavuje.

M.H.

Časovka Morávka + Vendryně 7.6.2015

Zlato je žlutomodré a jednička jenom jedna……………

myslím si, že všichni dobře víme co to znamená klucí…………..Opravdu skvělá neděle, tak jako náš skvělý tým !!! Po smolném začátku sezóny se Lukáš nezlomil, ba naopak vytrval a odměna se dostavila v podobě zlata na nedělní časovce jednotlivců ArcelorMittal. Našemu benjamínkovi všichni kluci gratulují a moc mu to přejeme, pěkná práce. Neděle byla ve znamení tropických teplot, ale náš tým nastoupil, kromě drobných absencí téměř kompletní. Začalo se startovat od 10:00 hod. podle kategorií a kromě kategorie “E” jsme měli ve všech zastoupení. S přibývajícím časem se teplota se vyšplhala ke 34°C, ale nikoho z nás to nezlomilo. Trasa byla vlnitá a vesměs do kopečka, takže se dalo předpokládat komu to bude sedět. Jediné mínus byla díky krásnému počasí “hustá” doprava, která svým způsobem komplikovala naše výkony. Ale i s tím jsme si museli bohužel poradit, což se nakonec odrazilo ve velmi krásných výsledcích !!! Určitě nelze opomenout výsledky dalších členů: Vráti, který dojel na úžasném 4.místě v kategorii “B”, Peťi, který opět nezklamal a potvrzuje vzrůstající formu 6.místem, Martina-kapitána 9.místo, Peťi Majtnera, který v nabité konkurenci kategorie “C” bral 14.místo a Norberta, který při svém druhém vstupu do sezóny vybojoval velmi pěkné 16.místo. A to nebyla ještě celá neděle, kamarádi !!!

V druhé polovině neděle si Peťa Mitrenga na závodě Vendryňský Kotár dojel pro 2.místo, Martin Hlawiczka pro 3. místo a jeho syneček Viki Hlawiczka pro 2.místo !!! V nabité konkurenci bezmála 160 závodníků to jsou naprosto skvělé úspěchy !

Kluci, myslím si, že jsme si to už všichni uvědomili, že když potáhneme letošní sezónu všichni za jeden provaz na jehož konci je společný cíl, tak bychom mohli v těch týmech něco dokázat! Já osobně bych si to moc přál.

A proto jeden za všechny, všichni za jednoho.

Martin Schnerch

Hora sv. Anny – Polsko 30.5.2015

po opět “trošku” propršeném a chladném týdnu náš tým letos podruhé v řadě vyrazil v rámci seriálu SPAC do Polska, konkrétně nějakých 130 km do vnitrozemí  do města Leśnica. Počasí se umoudřilo a tak nás čekalo teplé slunečné počasí, které se až po závodě pokazilo. Poláci to opět měli připravené na jedničku, klobouk dolů. Cesty uzavřené, na křižovatkách a na výpadovkách, prostě všude stáli hasiči a policajti. Možná bychom se mohli od nich ještě něco přiučit.Peloton se po startu natáhl a po prvním kole se začal trhat. Kopce, dlouhé sjezdy a krátké brdky prostě udělaly své. Do cíle to pak dojíždělo již řádně roztrhané a hodně dlouho! Závod to nebyl zrovna jednoduchý a myslím si, že “bolel” více než ten první, vždyť sklon v některých pasážích byl až 11%. Jediná výtka by mohla býti ta, že se nezvonilo do posledního kola. Nejlépe si vedl Lukáš, který skončil na 5.místě, pak Peťa-14.místo, Norbert na 23.místě a já na 34.místě. v kategoriích. Opět jsme všichni makali jako draci a všichni si zasloužíme pochvalu. Odměnou nám pak určitě bude pohled do týmového bodávání a že jsme se taky trošku opálili. Pěknou neděli všem……

Martin Schnerch

Bohumínská časovka 17.5.2015

Po všech stránkách krásném a vydařeném sobotním závodě jsme v neděli nastoupili na Bohumínskou časovku. Bohužel, nevím co mám napsat, protože tento závod byl naprosto studenou sprchou. Všichni se ptali kde je to či ono apod. Při prezentaci např. mé jméno vůbec nefiguroval na startovce a jako vrchol bylo, že paní rozhodčí byla nucena stopnout závod, protože ji nebyly údajně dodány kompletní startovní listiny s časy. Takže cca. po 40 minutách v zimě a větru se pro zbytek závodníků, kteří se připravovali na daný čas restartoval závod. Celý náš manšaft který byl přihlášen ale proťal cílovou pásku, ale v jakém pořadí a kolik bodů pro tým to znamenalo , tak na to si budeme muset počkat-jestli vůbec. Ale určitě si spravíme chuť v Krnově, takže jedeme dál……..

Martin Schnerch

Ustroň 16.5.2015

Je chladná sobota 16.5.2015 a náš tým poprvé v historii SPACu vyjíždí za hranice k polským sousedům do Ustruně, aby jsme nasáli atmosféru zahraničních závodů a abychom samozřejmě přivezli týmové body. Za odbíjení 10 hodiny na věži kostela jsme se dali do pohybu z města ven, přes úzkou cyklostezku a pak do prvních celkem strmých kopců. V těch jsme absolvovali 2 kola (ale 3x po pavé) a pak přejezd do dalších 5 kol, které byli nahoru a dolů. Z těch jsme vyjeli zpět na začátek závodu a začali stoupat údajně 7km na vrchol Równica (cca.767m). Na vrchol jsme dojeli v následujícím pořadí Petr Mitrenga-13.místo v kategorii, Lukáš Byrtus-17.místo v kategorii, Luboš Konderla-1.míst o v kategorii, Martin Schnerch-26.místo v kategorii, Petr Veselý-8.místo v kategorii a Zdeněk Mrakvia-14.místo v kategorii. A závěrem? Pěkný, těžký (ale „jetelný“), organizačně na 1 zmáknutý, slunečný, špekulativní ze strany sousedů a divácky atraktivní závod. A opět chci všechny pochválit a smeknout, protože jsme to v tom polsku rvali neskutečně !!! A mladý Luboš Konderla si zaslouží sólo pochvalu za to suprovní 1.místo-GRATULUJEME !!! A body jsme opět urvali a to velmi krásné !!!! Díky kluci.

Martin Schnerch

Časovka družstev – Bohumín 3.5.2015

Již druhým rokem na nás dnes čekala populární časovka družstev, která se stává doslova a do písmene taktickou hrou. Letos se konala na bohumínsko-lutyňském okruhu o celkové délce 21,3 km. Počasí opět velmi krásné-teplé a hlavně naprosto suchý povrch. Pro tento závod jsme sestavili dvě družstva, první jako vlajkovou loď a druhé záložní pro případ potopení prvního družstva a pro ty, kteří chtěli kvalitně potrénovat. První družstvo ve složení Martin Hlawiczka, Petr Mitrenga, Lukáš Byrtus, Petr Majtner vyrazili na trať v 9:02 hod. a o 30:09 min. později proťali cílovou pásku. Tímto časem si vyjeli krásné 9.místo celkově a opět se zařadili do elitní desítky. Druhé družstvo ve složení Martin Schnerch, Norbert Boszcyk, Luboš Konderla odstartovalo v 9:51 hod. po 32:23 min. strávených na trase proťali cílovou pásku na 20 místě. Nastavená taktika tak vyšla, takže dnešní závod si můžeme směle odškrtnout. Obě družstva dnes makali na 100 % jako naše kolečka na dresech a všem tím patří veliký dík, že se podíleli na týmových bodech. V součtech týmového bodování jsme skončili na velmi krásném 3.místě ! Za 14 dní se vrhneme na poláky a urveme body i jim ……..

video: https://www.youtube.com/watch?v=BensSR783pI

Martin Schnerch

Olšovské okruhy 26.4.2015

Závod, který nikdo z nás z týmu ještě nejel a snad jsme jen tušili co nás čeká. Počasí oproti včerejšku horší, dokonce nám dvakrát v závodě zapršelo. Ve 12:45 hod. naše včerejší “vyždímané” trio opět stálo na startu posíleno o našeho kapitána sice nemocného, ale zcela jistě posila o tom žádná. Padl startovní výstřel a my se dali do pohybu. Kategorie A+B+C+Ž a junioři M jsme se vydali bojovat na zvlněnou trať, kde dnešní prim hrál jednoznačně vítr. Kdo přejel brdky, které mimo jiné bolely a ztratil kontakt ze skupinou, tak se už nedotáhl a byl odsouzen k děsivému sólu. Všichni čtyři jsme se dlouhou dobu drželi v první skupině, která se před koncem roztrhala. Pár závodníků nám odskočilo a už jsme je nesjeli. Po jedenácti okruzích jela kategorie C do cíle kde se musela prodírat mezi jinými kategoriemi, v níž si Martin Schnerch vyjel pěkné 9.místo. Kategorie A+B pokračovala dále a zbytek týmu si v ní vedl excelentně. Ve čtrnáctém kole kluci zabrali a proťali cílovou pásku ve vynikajícím pořadí, Lukáš Byrtus v kategorii A velmi povedené 16.místo, v kategorii B pak luxusní místa Petr Mitrenga 5.místo a Martin Hlawiczka 6.místo. Takže rány jsme si ze včerejška zhojily několika násobným umístěním v elitní desítce a to je pro tým paráda. Tak pánové opět za týden v Bohumíně.

Martin Schnerch

Cena Trispolu 25.4.2015

Ozubená kola skvělých kol se pro letošní sezónu konečně roztočila a to v sobotu 25.4.2015 v podobě jarní klasiky pod názvem Cena Trispolu. Již několik sezón po sobě nás vždy přivítá více než jarní naprosto slunečné a teplé počasí. Když přijíždíte ráno na místo startu přes Světlou Horu, naskytne se Vám úchvatná scenérie zasněžených vrcholků hor s dominantou Pradědu. Ve 12:00 hodin naše trio vystartovalo bojovat o body. Bohužel musíme říci, že závodní tempo tohoto závodu udávali profesionální cyklisti, takže pole se totálně roztrhalo a my si šáhli na dno svých sil. Nejlépe z nás dojel Per Mitrenga na 12.místě v kategorii B, Lukáš Byrtus bohužel “oholil” přední kolo při druhém nájezdu na Andělskou horu a závod tak pro něj skončil a Martin Schnerch v kategorii “C” skončil na 25.místě. V cíli jsme si dali sodovku a fičeli zhojit rány na další nedělní závod. Kluci byli jsme se jako lvi, díky.

Martin Schnerch

Bolatická třicítka 11.5.2015

Kdo jiný a kdy jindy než kapitán a jeho zástupce se opět sešli jako každoročně 11.4.2015 na více než známe Bolatické 30. Naprosto luxusní počasí, teplota 20 stupňů, 500 účastníků závodu a poměrně proschlá a rychlá trať, která nenechá nikoho vydechnout. Tak to byly letošní Bolatice, které nás opět svou velikostí nezklamaly. Kapitán týmu Martin Hlawiczka si z vyjetého koridoru pro sto nejlepších účastníků loňského roku vyjel ve své kategorii M3 mezi elitními “bajkery” parádní 17. místo a jeho zástupce Martin Schnerch, který startoval z koridoru pro ostatní cyklisty si vyjel rovněž velmi slušné 16. místo v kategorii M4. Nezbývá mi kamarádi a přátelé říci na závěr nic jiného, než že cyklistická sezóna na kterou jsme celou zimu čekali je tady a vypadá to, že je velmi slušně “našlapaná”. Zdravíme Bolatice a určitě zase za rok, sportu zdar.

Martin Schnerch

Mallorca 2015

Náš tým ve složení Vratislav Pietrzyk, Petr Mitrenga, David Szlauer a Martin Hlawiczka se opět zúčastnili tréninkového kempu na Mallorce. Všichni kvalitně natrénovali a vzorně reprezentovali náš tým, na který jen tak na Baleárských ostrovech nezapomenou.

Martin Hlawiczka

 

Tags:  

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>